Olet lämpimästi tervetullut sivuilleni! Olen Helena Lahtinen, lapualainen sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja hallintotieteiden maisteri, työssä Laihialla terveys- ja hyvinvointijohtajana ja vs vapaa-aikapäällikkönä.

Olen hyvinvoinnin ammattilainen ja valmis käyttämään osaamistani eteläpohjalaisten hyvinvoinnin ja alueen elinvoiman vahvistamiseksi. Sairaanhoitajana, terveydenhoitajana ja osastonhoitajana olen tehnyt työtä eri alueilla perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa sekä maisteriopintojen jälkeen terveydenhuollon tarkastajana ja perusturvajohtajana, Etelä-Pohjanmaan maakunnallisessa soteryhmässä, lisäksi 2012 valtakunnallisessa STMn sotetyöryhmässä ja siihen liittyen KYServa-alueen selvityshenkilönä 2013.

Tällä hetkellä toimin terveys- ja hyvinvointijohtajana ja vs vapaa-aikapäällikkönä. Perheenäitinä, lastenlasten isuna ja omien vanhempieni viimeisten elinvuosien aikana epävirallisena omaishoitajana olen päässyt kokemaan lapsiperhepalveluiden sekä vanhusten kotihoidon ja hoiva-asumisen merkityksen hyvän elämän ja toimintakyvyn sekä inhimillisen elämän loppuvaiheen varmistajana. Pitkä kokemus kaupunginvaltuuston, -hallituksen ja eri lautakuntien jäsenenä sekä maakuntavaltuutettuna on antanut päättäjänä tietoa ja osaamista kunnan ja alueen talouteen, toimintaan ja resursointiin.