Rekrytointia, suunnittelua, strategiaa

Perjantai 20.4.2018 klo 8:12


Valtuustokolumni 19.4.2018

Valtuuston kevät on ollut työntäyteinen ja alkuvuosi virkavalintavaiheiden värittämä. Uusi kaupunginjohtaja on jo vanha tekijä, hallintojohtajan ja teknisen johtajan hakuprosessit ovat vaiheessa. Tulevaisuutta linjaava strategiatyö etenee voimallisesti ja juuri nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa nettisivujen palautelinkin kautta.

 Uusi elinkeinokoordinaattori on aloittanut työnsä ja yhteistyö tiivistyy yrittäjien kanssa. Soten jälkeisen uuden kunnan ydintehtäviä ovat elinvoiman ja hyvinvoinnin edistäminen, joten toivottavien uusien työpaikkojen saaminen lisää kaikkien yhteistä hyvää.

Koulujen suunnittelutoimikunta työstää lapsille ja henkilöstölle terveellisiä, esteettömiä ja turvallisia kouluja. Kustannukset ja uusi opetussuunnitelma haastavat suunnittelua, mutta sekä isojen tilojen aiheuttamat lapsiryhmien keskittymisongelmat ja meluhaitat että uuden ajattelun kalustamisen riskit aikaansaada ryhtivikoja pitää kyllä välttää hyvän ennakkosuunnittelun ja viisaiden valintojen, ei jälkikäteismuutosten avulla.

 Ryhmä 10:n yhteistyö on tuloksellista.  Taitaa olla perin poikkeuksellista, että viisi puoluetta (PS, KD, SDP, Vas, Sin) osaa edetä yhtä jalkaa oman kunnan hyväksi. Yhteiset valtuustoaloitteemme päivähoidon kesäkuukauden maksuttomuudesta, osallisuusohjelmasta ja kotihoidon jalkautuvasta yöpartiosta tosin odottavat edelleen toteutumistaan.

Päättäjien kanssakäymistä on viritelty myös naapurien kanssa: seinäjokiset ja ilmajokiset on jo ehditty tavata Lapualla, Kauhavalla saatiin komiat trahteerit ja Alajärven tapaaminen on kalenterissa. Tapaamiset ovat monitasoisesti tarpeellisia - uudenlaista kanssakäymistä ja yhteistyötä tarvitaankin, sillä yksikään kunta ei selviydy itsekseen tulevan sotemakumuutoksen ja sen jälkivaiheen myllerryksissä.

 Maakuntavaalit tullaan järjestämään kuluvan vuoden lokakuussa ja Etelä-Pohjanmaan hyvä tulevaisuus edellyttää koko alueen kuntien selviytymistä. Uuden maakunnan palveluverkon on oltava riittävän tiheäsilmäinen ja varsinkin sotepalveluiden osalta kaikkien tarvitsijoiden, erityisesti ikäihmisten ja lapsiperheiden, lähellä ja sujuvasti saavutettavissa.

Lapuan komia kaupungintalo avaa ovensa avoimiksi toukokuussa, annetaan muutosten myötätuulen puhaltaa!

 Helena Lahtinen KD, valtuuston 2. varapuheenjohtaja, Ryhmä 10:n puheenjohtaja

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini