Valtuustokolumni 19.7.2018 Onni asuu Lapualla

Keskiviikko 8.8.2018 klo 21:18Kaupungin uunituoreen strategian ydinsanoma alkaa muuttua teoiksi. Valtuuston ensimmäinen vuosi on onnistuneesti takana, eteenpäin on menty rivakasti ja yhdessä. Valtuuston ohella puheenjohtajiston ja valintatyöryhmien työ on sujunut, hallintojohtajakin on päässyt jo työn alkuun ja tekninen johtaja aloittaa elokuussa. Koulujen suunnittelutoimikunnan työn ansiosta toiveista on päästy eteenpäin, Ritavuoren osalta jo tarjousvaiheeseen, Liuhtari tulee vanavedessä. Lukiorakentamisen ohella nuorten Ohjaamo-hanke muokkaa helposti saatavia palveluita lapsiperheiden LAPE – hankkeen tavoin.

Kaupungin strategian työstäminen sujui laajasti osallistaen ja avoimemmin kuin kertaakaan aiemmin, työskentelyä ohjasivat Vaasan yliopiston asiantuntijat.

Kaupunginhallituksen julkinen kokous Kauppakadulla oli omiaan avaamaan päätöksentekoa ja erityisesti kokouksen jälkeen pidetylle kyselytunnille toivottiin jatkoja. Kuntalain mukaan vain valtuuston kokous on aina julkinen ja kaupungintalon ovet ovatkin avoinna kokousmaanantaisin kuntalaisten tulla.

Ryhmä 10:n valtuustoaloite yöpartiosta nousi esiin kyselytunnilla ja puhutti varsinkin sen jälkeen. Ryhmä teki valtuustoaloitteen yöpartion saamisesta maaliskuussa 2017 ja aloite tuntuu juuttuneen valmisteluun. Yöpartio tarkoittaa yöaikaista kotiin annettavaa apua, hoitoa tai hoivaa. Kuka tahansa voi tilapäisesti tarvita apua vaikkapa leikkauksen jälkeisessä kotiutus- tai saattohoitovaiheessa ja pitkäaikaisemmin yöaikainen apu on välttämätön iäkkäiden kotona asumisen onnistumiseksi.

Omassa päivätyössäni olen saanut järjestää kahden lähihoitajan muodostaman yöpartion osaksi kotihoitokokonaisuutta. Muutaman vuoden kokemus osoittaa, että avun ansiosta jonot palveluasumiseen ovat hävinneet, tiedonkulku on tehostunut ja erikoissairaanhoidon kulukehitys on kääntynyt laskuun. Viiden puolueen Ryhmä10 toivookin valtuustoaloitteen tuloksellista käsittelyä sekä kuntalaisten että talouden vuoksi.

 Nyt on aika hengähtää ja nauttia, kesä-Lapua on meitä kaikkia varten. Aurinkoista ja onnellista kesää Sinulle!

Helena Lahtinen, KD, kaupunginvaltuuston II. varapuheenjohtaja, R10:n puheenjohtaja, maakuntavaltuutettu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini