Arvot elävät arjessa

Keskiviikko 10.4.2019 klo 8:46


Aamun Ilkassa (10.4) on uutinen tekstinlukuvuorostani pyhäpäivän jumalanpalveluksessa, asia on mietityttänyt joitakin tahoja. Lapualaisen tavan mukaan kirkkovaltuuston jäsenet toimivat tekstinlukijoina aakkosjärjestyksessä.

Lapualla seurakuntavaalit on perinteisesti käyty puoluetunnusten alla, jokainen ehdokas jonkin puolueen listalla. En muista, että viime syksyn seurakuntavaaleissa olisi ohjeistettu ehdokkaina olevia seurakuntalaisia pidättäytymään seurakunnallisista luottamustehtävistä tai osallistumisesta seurakunnan tilaisuuksiin, vaikka juuri seurakuntavaaleja jääviys olisi koskenut.

Vaalien alla ehdokkaat listaavat menonsa omiin ilmoituksiinsa. Ilmoituksissa on mukana tilaisuuksia ja tapahtumia, joihin ehdokas osallistuu muiden ihmisten tavoin oman kiinnostuksensa ja harrastuneisuutensa mukaan.

Itselleni koti, uskonto ja isänmaa ovat niitä perusarvoja, joille jokapäiväisen elämäni ja eri luottamustehtävissä toimimiseni rakennan. Suomalaisena naisena voin harjoittaa omaa uskontoani, kulkea avopäin, ajaa autoa ja osallistua urheilutapahtumiin, joissakin maissa nainen saa raippoja tällaisesta. Koko Euroopan kivijalka on juutalais-kristillisessä arvopohjassa ja juuri meidän on näissäkin vaaleissa puolustettava tämän arvopohjan mukaisesti jokaisen – myös lasten ja naisten - ihmisarvoa, perhearvoja ja sosiaalista markkinataloutta.

Eri ehdokkaat ovat osallistuneet kuluneiden viikkojen aikana hyvin erilaisiin tilaisuuksiin tai järjestäneet niitä itse. Maaliskuussa osallistuin Seinäjoella ehdokkaan kevätseuroihin, joihin hän kutsui omalla ilmoituksella ja seurakunnan menopalstalla. Seurakuntakeskuksessa pidetyissä seuroissa puhui ehdokkaan ohella Helsingin entinen ylipormestari, loppuhartauden piti seurakunnan pappi. Väkeä oli runsaasti.

Viime viikonloppuna Lapualla pidettiin paikallisessa pubissa kiroiluiltamat, esikiroilijoiksi oli kutsuttu eri puolueiden ehdokkaita, ilmoitusten mukaan yhtenä Etelä-Pohjanmaan rovastikunnan seurakunnan pappi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini