Valtuustokolumni/ Lapuan Sanomat 22.6

23.06.2017

Valtuustokausi on aluillaan ja Ryhmä 10 jatkaa viime kaudella alkanutta yhteistyötä Kristillisdemokraattien, SDPn, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten valtuutettujen kesken. Kauden ohella alkutekijöissään on myös luottamuksen rakentaminen joihinkin sinisiin luottamushenkilöihin Kokoomuksen syötyä sanansa ja kirjallisen sopimuksen Ryhmä 10:n kanssa käydyn paikkajakoneuvottelun jälkeen - toivoa vain sopii, että näin toimineet eivät hoida Lapuan asioita samoin omissa luottamustehtävissään.

Elinvoimajaoston puuhaaminen kesken puolueiden välisiä kinkkisiä paikkajakoneuvotteluita jatkaa samanlaista epädemokraattista toimintatapaa. Jaoston saamisen motiivi liittyy ensisijaisesti yksittäisten valtuutettujen omiin paikkatarpeisiin, ei kaupungin tehtävien hyvään hoitamiseen. Kaupunginhallituksen 12.6. kokouksen valmistelutekstikään ei pidä paikkaansa: asia oli esillä neuvotteluissa, mutta puolueet eivät kattavasti sopineet jaoston perustamisesta eikä siitä tehty minkäänlaisia kirjauksia viimeisimpään paikkajakoversioon.

Jaosto sinällään saattaa osoittautua tarpeelliseksi, mutta sen näyttää vasta aika uusien toimielinten aloitettua työnsä ja kunnan roolia muuttavan SOTEMAKUuudistuksen toteuduttua. Uudistus ja siihen kytkeytyvät maakuntavaalit taitavat kyllä ottaa muokkaus- ja aikalisän: perustuslakivaliokunta tulee torjumaan yhtiöittämispakon ja Kokoomuksen ajaman valinnanvapauden, joka toteutuessaan lisäisi eriarvoisuutta ja heikentäisi entisestään sekä heikommassa asemassa olevien kansalaisten että suurten kaupunkien ulkopuolisten alueiden selviytymismahdollisuuksia.

Kevään vaaleissa KD oli vaalivoittaja 120 äänellä, Vasemmistoliitto sai 34 ja Keskusta 25 ääntä lisää. Kaikkien muiden puolueiden kannatus laski. Epäoikeudenmukaisen vaalitavan vuoksi 25 ääntä tuotti lisäpaikan, mutta 120 ääntä ei.

Kristillisdemokraatit jatkavat työtään lapualaisten hyväksi. Vuosien mittaan on tehty toimielintyön ohella lukuisia hyviä valtuustoaloitteita mm. alun perin samanaikaisesti Kokoomuksen kanssa tehty kotihoidon tuen kuntalisä; ysiluokkalaisten itsenäisyysjuhla; seniorikortti, vammaisneuvosto ja – ohjelma sekä opiskeluhuollon kuraattori; luottamushenkilöiden sidonnaisuusilmoitukset; vapaaehtoistyö koulujen kurssivalikoimaan sekä Ryhmä 11:n yhteisinä taajaman katuvalot ja viimeisimpänä keväällä kotihoidon yöpartio - joka olisikin saatava mahdollisimman pian sekä kuntalaisten kotona selviytymisen että talouden kustannushallinnan vuoksi.

KDn tämän valtuustokauden tavoitteita ovat hyvät peruspalvelut, avoimuus ja tiedotus, kuntalaisten osallisuusmahdollisuudet, esteettömyys ja terve sisäilma, omaishoito ja kuntalisä, oikeudenmukainen elinkeinopolitiikka ja alueellinen yhteistyö.

 Paikkaneuvottelut osoittivat taas kerran, että oikeudenmukaisuus testataan enemmistössä, rohkeus vähemmistössä. Me KDn luottamushenkilöt jatkamme rohkeasti työtä inhimillisemmän, hyvinvoivan ja elinvoimaisen Lapuan saamiseksi ja toivotamme kaikille hyvää juhannusta!

Helena Lahtinen, valtuuston 2. varapuheenjohtaja, Ryhmä 10:n puheenjohtaja

14.11.2018VALTUUSTOALOITE Ulkoliikuntapuistot kyläkeskuksiin
06.01.2021Hyvää uutta vuotta 2021!
18.02.2019VALTUUSTOALOITE / IKÄIHMISTEN LIUKUESTEET
10.12.2018VALTUUSTOALOITE / TILOJEN KÄYTTÖ JA AVUSTUSOHJEISTUS SOTE- ja maakuntauudistuksen toteutuessa kuntien ja maakuntien rooli muuttuu ja maakunnista tulee uusi vahva toimijataho. Tämä rakenteellinen uudistus koskettaa myös koko järjestökenttää. Kuntatasolla
26.11.2018Syyskokouksen julkilausuma: Autoilun verotus kaipaa kokonaisremonttia
27.08.2018VALTUUSTOALOITE EVA (ENNAKKOVAIKUTUSTEN ARVIOINTI )
22.04.2018Pohjanmaan piirin kevätkokokuksen julkilausuma
02.04.2018VALTUUSTOALOITE VARHAISKASVATUKSEN MAKSUTON KESÄKUUKAUSI
24.10.2017VALTUUSTOALOITE OSALLISUUSOHJELMA 23.10
23.06.2017Valtuustokolumni/ Lapuan Sanomat 22.6

Siirry arkistoon »